Doodle

Doodle in een web 2.0 tool waar mee je vergaderingen,zakenlunchen en andere activiteiten kan plannen.

Als je naar de site van doodle surft (www.doodle.com) Heb je de optie hoe werkt doodle, daarin wordt alles uitgelegd van hoe het werkt maar om het toch nog wat duidelijker te maken zetten we hier alle stappen tot een succesvolle planning op een rijtje.

Klik op “Plan een activiteit” op de  Doodle homepage

Algemene informatie

Geef ten minste de titel en jouw naam in. De beschrijving kan je zelf invullen om verdere details duidelijk te maken vb. locaties, agenda of de duur.

Selecteer data

Selecteer ten minste een dag waar men op kunnen stemmen (als ze ja stemmen kunnen ze komen) door op die dag te klikken. Als je op een geselecteerde dag nogmaals klikt dan verdwijnt die uit de selectie.

Selecteer tijdstippen

Als je wilt, kan je de geselecteerde date verfijnen door een een tijdstip bij te plaatsen of een plaats of iets helemaal anders. klik op “voeg nog meer tijdstippen toe” Als je nog meer time slots nog hebt.

Je kan op elke moment op “Voltooien” klikken om naar de volgende pagina te gaan. En als je wilt dat ze op de hele dag stemmen (vb. Een bedrijfsactiviteit zoals paintballen ofzo.) dan laat je al de time slots gewoon leeg.

Klaar

Uw poll is nu in orde. Als je je e-mail address in de eerste stap hebt ingegeven, krijg je twee e-mails met een link daarin. Een van de links stuur je door naar de mensen die moeten deelnemen aan je poll (diegene waarvan je moet weten of ze naar de vergadering,zakenlunchen,enz. komen). Je mag de andere links niet doorsturen (dit is de admin link), deze link gebruik je om je poll te bewerken, exporteren of verwijderen indien nodig.

Als je je e-mail address niet hebt opgegeven op de eerste pagina dan verschijnen de twee links op de pagina.

Stemmen

Uw deelnemers kunnen de link nu gebruiken die je hen hebt gestuurd om de poll te bezoeken en hun stem uit te brengen. Je kan dezelfde link ook gebruiken om zelf te stemmen als je wilt weten of je poll wel echt werkt.

Dat was dus de gebruikershandleiding als je nog meer vragen hebt stuur on gerust een mail naar jogepi@gmail.com