Facebook

Facebook is een social networking website. Dit wil zeggen dat het je de mogelijkheid geeft om online een netwerk uit te bouwen met vrienden en collega’s. Het is ontstaan in 2004 en was aanvankelijk alleen voor universiteitsstudenten, later werden ook medewerkers van enkele grote bedrijven toegelaten en nu is het toegankelijk voor iedereen

 

 

 

 

Ook in België kent facebook een sterke opgang. Elke dag schrijven mensen zich in om een profiel op te maken. Door deze opgang is er zelfs facebook volledig vertaald in het Nederlands.

 

Netwerken en groepen

 

Facebook is opgebouwd uit groepen en netwerken waar jij jezelf als lid kan inschrijven voor 1 van deze beiden. Zo is er bijvoorbeeld een groep genaamd ‘Immaculata’ of netwerk ‘Imma’. Elke groep en netwerk heeft zijn eigen homepagina waar ook de leden op vermeld staan.

Het verschil tussen beide is dat een netwerk officiëler klinkt en het ook door Facebook moet worden goedgekeurd. Groepen zijn voor iedereen aanmaakbaar. Nog een verschil is dat een netwerk vaak enkel gemaakt wordt voor bepaalde personen bijvoorbeeld enkel mensen met een e-mailadres van de school kunnen toelating krijgen terwijl bij een groep zowat iedereen met een goede reden kan binnengeraken.

 

De belangrijkste optie van Facebook is het vriendennetwerk.

Je kan namelijk op 3 manieren je netwerk uitbreiden.

·        Als iemand anders jouw vraagt om vriend te worden dan kan je dit accepteren of weigeren.

·        Je kan zelf mensen uitnodigen door hen te zoeken via hun naam of e-mailadres.

·        Je kan bij de vrienden van je vrienden gaan kijken of binnen een netwerk mensen uitnodigen om jouw vriend te worden.

 

Registratie

Ga eerst naar www.facebook.com en klik vanonder bij het pijltje waar ‘Français’ staat. Verander de taal naar ‘Nederlands’. Facebook zal automatisch herladen en de site staat nu volledig in het Nederlands.

 

Recht op de site kan u uzelf registeren door uw volledige naam, e-mailadres, wachtwoord, geslacht, en verjaardag in te geven.

Daarna krijgt u een bevestigingsmail in uw e-mail box, waarin een link staat waarop u moet klikken om uw account te activeren. Na het klikken op de link zou u een scherm moeten krijgen zoals hieronder er een staat.

 

 

Nu is je account klaar om mee te werken. Je kan nu links op de startpagina van facebook inloggen.

 

 

Door je e-mailadres en wachtwoord in te geven.

Nadat je ingelogd bent krijg je een scherm zoals hieronder

 

Dit is eigenlijk een snelle help van facebook om het hele project wat te leren kennen.

In deze stap kan je jouw adreslijst van je e-mailadres laten doorzoeken naar eventuele vrienden die ook al een facebook account bezitten. Je moet daar je e-mailadres voor ingeven + het wachtwoord van je emailadres. Facebook zal dan door je adressen die je opgeslagen hebt op je e-mailadres een mail sturen waarin iets zal staan waarin word gemeld dat jij ook een facebook account bezit. De ontvangers kunnen dan kiezen om jouw vriend te maken of niet.

Als dit gedaan is gaat u door naar de volgende stap door op ‘Ik ben klaar met deze stap’ te klikken.

 

 

 

Stap 2 ziet er zoals hierboven uit. Je hebt de mogelijkheid om je opleidingsgeschiedenis in te vullen of de plaats waar je werkt. Je kan deze stap ook overslaan door rechts vanonder te klikken op ‘deze stap overslaan’.

 

Nu kom je bij de 3de en laatste stap. Je kan door je omgeving waar je woont in te typen, kijken of er eventueel een netwerk in jouw buurt is ( definitie netwerk kijk bovenaan ).

 

 

 

Als er een netwerk gevonden wordt, dan heb je de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen om eventueel lid te worden. Maar ook deze stap kan je overslaan.

 

Daarna kom je op jouw eigenlijke pagina waar je jouw eigen foto’s kan uploaden, video’s toevoegen, je profiel aanpassen…

 

 

Je foto’s en video’s kan je uploaden door op de gelijknamige knop te drukken. Nu bent u officieel vertrokken op facebook, het zal nog wel even ontdekken worden wat je allemaal zoal kan.