Logomaker

Logomaker

Logomaker is een online applicatie waar je logo’s zelf kunt maken voor je bedrijf, organisatie, speelgroep,…
Het “maken” van het logo is gratis, maar het resultaat “krijgen” is tegen betaling. Hieronder een kleine “Hoe maak ik een logo tutorial”.
Surf eerst naar de website www.logomaker.com

naamloos16

 

Je komt op de site zoals die hierboven staat. Je klikt dan op “Design voor free”.
Er opent dan een pop-up die eruit ziet zoals hieronder.

naamloos20

 

Nu kan je kiezen tot welke categorie jouw organisatie, groep, … behoort en daar een passende tekening bij nemen. Neem nu zoals bij ons, wij zijn een cultureel centrum en nemen daarbij bijvoorbeeld de passende categorie ‘medical’.

 naamloos24

 

Neem nu dat we gewoon simpelweg het linkse nemen om het even simpel te houden. Het is natuurlijk altijd wat uitzoeken en kiezen wat het beste bij jouw organisatie past natuurlijk.
Als je dan gekozen hebt dan krijg je een lijst met allemaal tekeningen die kunnen dienen voor in jouw logo. Je kiest er 1 en klinkt erop. 

naamloos25

Als voorbeeld heb ik hierboven een tand als prent genomen. Je kan nu tekst gaan plaatsen in een gekozen lettertype en de tekst draaien, kleurtjes geven enzovoort zoals hieronder is geïllustreerd. Als je klaar bent druk je rechts vanonder op ‘save logo’ en moet je jezelf inloggen in een systeem waar je normaal al geregistreerd bent, zo niet doe dit dan gauw. Later als je ingelogd bent, ga je een stap verder en zal je uiteindelijk moeten betalen voor je logo.

naamloos26

 

Zo we hopen dat we op deze manier het een klein beetje duidelijk gemaakt hebben en dat u iets aan deze mini handleiding heeft.