WordPress

WordPress is een web 2.0 tool die gebruikt word om een blog bij te houden. Je kan er allerhande informatie kwijt zoals gebruikshandleidingen of dingen die in je leven gebeurt zijn en nog vele andere dingen.

Registreren

Als eerste stap surf je naar www.wordpress.com

Op de site druk je op de grote blauwe signup knop.

Dan geef je verschillende gegevens in zoals de naam die je wilt gebruiken je e-mail adress en dan ook nog je wachtwoord.

Daarna druk je op de knop next.

Als je nog enige gegevens wilt wijzigen zoals de titel van je blog of de link naar je blog.

Vergeet hier ook zeker niet de taal op nl(Nederlands) in te stellen ben je hiermee klaar druk je op de Signup knop.

Hier kan je je profiel nog updaten voor je een activatiemail aankrijgt.

Het registeren is nu gebeurd.

nu zullen we je laten zien hoe je nog enkele basis voorwerpen moet toevoegen aan je blog.

Een nieuw bericht plaatsen.

Dan druk je op schrijven en dan bericht, dan geef je een titel in. En natuurlijk ook het bericht dat je wilt schrijven. Je kan ook tags aan je bericht toevoegen zodat andere mensen jouw bericht makkelijker kunnen vinden.

Je kan kiezen of je op je bericht reacties en pings wilt toelaten vink je ze uit dan laat je ze niet toe. Zijn ze aangevinkt dan laat je ze toe.

En dan druk je op de knop Bewaar rechts van de plaats waar je je bericht moest typen. Je kan bij publish status kiezen tussen gepubliceerd, wacht op beoordeling of ongepubliceerd. Je kan er ook voor kiezen om je bericht privé te houden. Als je nu op de Bewaar knop drukt dan is je bericht gepubliceerd.

Pagina schrijven

Je kan ook een pagina schrijven. Daar kan je uitleg over een recept of een handleiding of nog iets anders op plaatsen.

Ten eerste druk je op de knop schrijven, en dan Pagina.

Je geeft de titel en dan de tekst die je in je pagina zelf wilt in. De titel die komt in een soort knop te staan maar dit is afhankelijk van het thema dat je instelt.

Je kan ook hier weer kiezen om reacties en pings toe te staan of niet.

Je kan ook een paswoord toevoegen om er een beveiligde pagina van te maken. Als je bij onderdeel van hoofdpagina invult dan wordt deze een tabblad op de hoofdpagina. dit is de aan te raden en ook de standaard instellingen. Als je een sjabloon hebt gemaakt kan je deze instellen voor de pagina. Je kan de pagina ook een nummer meegeven.

En dan kan je weer keizen om het ongepubliceerd te bewaren of niet.

Nu heb je een pagina geschreven en kan je deze bekijken op je webblog.

Thema’s

Nu laat ik je zien waar je je thema voor je blog kan instellen.

Ga naar ontwerp en dan thema’s, daar zie je je huidige thema.

En om een nieuw thema te selecteren klik je gewoon op de naam van het thema. Dan krijg je een voorbeeld van hoe je blog er uit zou zien mocht dat thema gekozen worden.

Dan heb je twee opties: Je kan kiezen voor Activate this Theme als je het thema wilt gebruiken of voor het kruisje als je het niet wilt gebruiken.

Zo stel je je thema’s in.

Dit was natuurlijk maar een basishandleiding voor wordpress. Indien je nog verdere vragen zou hebben kan je terecht op de FAQ van de site op stuur je een mail naar jogepi@gmail.com